Software

Voor het uitvoeren van thermische simulaties gebruikt OTS zelf CFD (Computational Fluid Dynamics) pakketten, waaronder 6SigmaET van Future Facilities. Daarnaast heeft OTS ruim 25 jaar ervaring met Flotherm.

Dagelijks lossen wij thermische problemen op met behulp van 6SigmaET. Wij verifiëren dit pakket regelmatig in de praktijk door middel van experimentele testen (zie onze case studies). Hierdoor weten wij hoe de vertaalslag gemaakt moet worden van de praktijk naar een accuraat simulatiemodel.

Specifiek voor electronica en led bieden wij u het pakket 6SigmaET van Future Facilities aan.

Electronics 6SigmaET

  • 6SigmaET werkt met intelligente modelleer macros (objecten).
    Onder andere PCB’s, chips sockets en elektronische componenten zoals weerstanden en condensatoren, temperatuurgestuurde ventilatoren en blowers, card- en drive bays.
  • 6SigmaET maakt gebruik van logische samenstellingen, waardoor één en ander sterk vereenvoudigd wordt. Zo is een heatsink en interface materiaal altijd onderdeel van een component en een component is een vast onderdeel van een PCB. Het aanbrengen van een fan op een wand zorgt automatisch voor een gat.
    De grid, één van de belangrijkste zaken tijdens het uitvoeren van een thermische simulatie, wordt automatisch gegenereerd. Daarnaast kan dit  ook naar eigen inzicht handmatig aangepast en uitgebreid worden.
  • De resultaten van de simulaties zijn object afhankelijk. De kritieke temperaturen en luchtstroompatronen kunnen direct worden weergegeven. De rapportage is zeer gebruiksvriendelijk: de resultaten kunnen eenvoudig worden gelezen en geïnterpreteerd en geëxporteerd naar Excel.
  • Het programma werkt met een “version tree” die variaties en de voortgang van concept tot definitief ontwerp makkelijk bijhoudt.
  • Een handige functie is het naast elkaar bestuderen van meerdere modellen en variatiestappen.  In één oogopslag worden de verschillen duidelijk.

6SigmaET is uiterst gebruikersvriendelijk door de innovatieve intelligentie en geautomatiseerde functies.  De ontwerper die gebruik maakt van 6SigmaET  zal ervaren dat hij/zij  zich hierdoor intensiever kan richten op het ontwerp.

OTS geeft in samenwerking met Future Facilities de 6SigmaET gebruikerscursussen.

OTS heeft een praktijkgerichte cursus ontwikkeld “CFD vanuit de praktijk“.

Bekijk onze kalender voor data en locaties.

 

Terug naar Elektronica koeling