Datacentra

Datacentra

Datacentra worden al jaren gekoeld met behulp van lucht (airconditioning). Vaak is het probleem dat er grote temperatuurgradiënten in de ruimte(n) onstaan doordat deze niet optimaal gekoeld worden.  Hierdoor kan de ruimte niet volledig gevuld worden met (nieuwe) apparatuur. Gevolg: verlies aan capaciteit en kapitaal. Dit probleem wordt opgelost als de datacentra worden geoptimaliseerd qua koeling. OTS bouwt hiervoor een (virtueel) simulatiemodel van uw ruimte en kalibreert dit model door het uitvoeren van experimentele testen op locatie. Vervolgens wordt aan de hand van onderzoeken met diverse opstellingen een optimaal thermisch ontwerp van de koeling en indeling van de ruimte bepaald.  Het model biedt ook de mogelijkheid om het effect van wijzigingen en/of uitbreidingen te voorspellen voordat deze worden geïmplementeerd.

In het model nemen wij volgende aspecten mee:  buitencondities, buitenlucht, zon, wind, het type airconditioning, compressor, adiabatische koeling met buitenlucht.

Het thermisch optimaliseren van uw ruimte leidt altijd tot een besparing van het energieverbruik.

OTS gebruikt software van Future Facilities. Deze software wordt ook aangeboden als bedrijven zelf hun simulaties willen beheren.

OTS levert de software en verzorgt de gebruikerstrainingen.